7 povedených zahraničních chatbotů v platformě Facebook Messenger

Jaké zahraniční chatboty ceníme za jejich chytré provedení, naplnění zákaznických potřeb, vtipu a v neposlední řadě obchodímu profitu?

1) Tommy Hilfiger bot

Tento bot vám chytře nabídne oblečení na základě vašeho vkusu a příležitosti ke které si kupujete nové ošacení.

Chatbot Tommy Hilifigar

Bot jako prodejní kanál je velmi oblíbený, 87% použilo bota vícekrát, uživatelé na něm strávili 3.5x více času než na jiných digitálních kanálech (zdroj: https://www.facebook.com/business/success/tommy-hilfiger-2 ).

Vyzkoušejte: https://www.messenger.com/t/tommyhilfiger

 

 

2) NBA 

NBA bot je skvělý příklad, jak může bot podpořit zájem o produkt a zlepšit vztah se zákazníkem. Bot se vás zeptá na vaše oblíbené hráče nebo týmy a poté vám pošli videa s nejlepšími momenty z minulého zápasu!

NBA chat bot

NBA tím upevní oblíbenost ligy, zvýší fanouškovskou angažovanost a sledovanost sportu, tím i prodeje lístků dresů a příjmy z reklamy 👍.

Vyzkoušejte: https://www.messenger.com/t/tommyhilfiger

3) Zpěvačka Chrisiana Milan

Bot pravidelně infromujících o nových písničkách, videoklipech, live chatech nebo turné této oblíbené zpěvačky zábavnou osobitou formou, vyzkoušejte: https://www.messenger.com/t/christinamilian

4) Nomad Bot

Bot který vám poradí jak na low-cost cestování. Poradí levné letenky a destinace s výborným poměrem cena / kvalita.

Vyzkoušejte: https://www.messenger.com/t/NomadApp.co

5) Forksy Bot

Forksy vám pomůže změnit vaše stravovací návyky za zdravější stravu. Poví vám co a jaké jídlo obsahuje , jak je pro vás vhodné.

Vyzkoušejte: https://www.messenger.com/t/forksybot

6) My Friend Ruppert

Ruppert je užitečný bot, který pomůže dětem v případě šikany a to jak psychicky, tak  také dovede spojit se specializovanými odborníky.

Zkuste na: https://www.messenger.com/t/roborupert

7) Osobní asistent Zoom.io

To nejzajímavější na konec :). Osobního asistent Zoom vám ušetří spousty času. Propojíte si jej v Messengeru s vaším Google kalendářem a adresářem osobních kontaktů, popřípadě dalšími 3-tími stranami. Umělá inteligence vám naplánuje schůzku, zapíše vám jí do kalendáře a upozorní na ní i vašeho obchodního partnera.

Mimo to umí také zavolat Uber, vyhledávat ve vašich dokumentech, nebo je přímo vytvářet a zapisovat zápisky ze schůzky do textu z namluvené nahrávky. To vše snadno a zabezpečeně. Mluvit na něj můžete v angličtině, francouzšitně a španělštině.

Zkuste na: https://www.messenger.com/t/zoomdotai

Web: https://zoom.ai/


Pokud vás zajímá tvorba chatbotů,  navštivte naše školení, kde se naučíte jak si vytvořit prvního jednoduchého chatbota do aplikace Facebook Messenger.


Přečtěte si také: v čem je Čína v chatbotech daleko před námi, co vše tam funguje v aplikaci WeChat?

 

Autor: Tomáš Vojta, www.talfa.cz – vývoj chatbotů

Další zajímavé světové boty na platformě Facebook Messengeru najdete zde:

Cover photo credit: https://www.tagove.com/chatbot-tips-businesses/
Komentáře